Hill House

Designed for an irregular hillside lot in Los Angeles, the form of this 3,600 square foot single family residence results from two economically driven demands -- to maximize the allowable volume permitted by the zoning code, and to minimize the amount of foundations and subsequent footprint of the house. The resulting structure adopts a site specific form by registering the zoning envelope and optimizing the building volume’s performance on an inclined plane. Window quantities are minimized for privacy while window sizes are maximized for views and ventilation. The overall cladding strategy seeks to minimize distinction between roof and wall planes while maximizing the differentiation between interior and exterior.

Description by architects

Media

9 photos

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated, added 2 digital references, updated 9 media and uploaded 9 media
    Hill House Hill House Hill House Hill House Hill House Hill House Hill House Hill House Hill House
    about 4 years ago via OpenBuildings.com