Hangzhou Waves

 

 
International practice JDS architects has created the winning competition proposal 'Hangzhou Waves', a luxury hotel and office complex in the Hangzhou Xintiandi district of Hangzhou, China. Placed back-to-back, 
the pair of structures mirror each other in form, opening a central void into each of the volumes which introduces natural daylight into the core of each building. 
 
Comprised of small cubes, the exterior appearance of the hotel is a result of a series of stepped terraces which extend from each room providing surfaces for vegetation to produce a green roof effect. The downward sloping profile allows views of the adjacent park and canal.
 
The office tower's main facade undulates from the highest point forming a smooth green roof with a skylight above a central atrium. Daylight enters all of the interior spaces either through the perimeter glass curtain walls or the internal glazed void.
 
Description from designboom.
  

Media

13 photos and 17 drawings

Building Activity

  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov updated 93 media, updated, updated a digital reference and added 2 digital references
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Jessica Campbell
    Jessica Campbell commented
    Never take NO as an answer, anything is possible.
    about 5 years ago via Mobile