Gravesend Public Toilet
The site for the public toilet lies at a key junction along a new public footpath linking the heart of Gravesend to public parkland to the south. The brief was to provide a new toilet facility on the edge of a car park within the Lord Street / Parrock Street regeneration area. The mass concrete roof is separated from the tile-clad, concrete block walls by a continuous glazed clerestory; achieving a visual tension in the composition between architectural elements and allowing all internal spaces to be naturally lit. Structure is set away from the external wall to emphasise this separation. The design achieves a building that functions both as a landmark structure and as an efficiently planned toilet facility, housed within a sculptural form.

Description from the architects

Media

12 photos

Building Activity

  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov updated 64 media, updated, added 2 digital references, removed 6 media and uploaded 14 media
    vswj brute1 mirw dezeen1 tqhs dezeen2 gznm dezeen3 gimd dezeen4 zgpw shape1 hsoa shape2 kncb shape3 cvaj shape4 nqnb shape5 hhlt shape6 csrs shape7
    about 3 years ago via OpenBuildings.com
  • zen.bud
    zen.bud commented
    Nice
    about 4 years ago via iPhone
  • JamieWilde
    JamieWilde commented
    Your design is bad
    about 4 years ago via iPhone