Grace’s Mews

The owners found a derelict site and with eighteen months persistence achieved a private sale. The site is on the boundary with Camberwell conservation area which has a very active local residents’ society that generally opposes new designs. However, by consulting with all the neighbours at an early stage and taking account of their comments, a planning consent was achieved in two months.
Situated on the north side of an unusual mews which faces trees and back gardens there is very little traffic but many pedestrians passing by. The building frontage is right on the street so potential privacy issues were overcome by limiting windows at ground floor. Large windows and folding glass doors at rear open on to a very quiet and sunny garden. Externally the house presents as a black box using black cedar boarding with some bright coloured panels. This contrasts with the inside which is mainly white with some coloured walls. The centre of the house is a double height space lit with a large roof light thus creating a series of spaces which flow into one another or which can be separated by large sliding doors when necessary. The result is a very easy to use adaptable and comfortable home achieved within the constraints of a tight budget.

 

Description from architects.

Media

4 photos

Building Activity

  • Kiril Pavlov
    Kiril Pavlov updated 48 media, removed 4 media, updated, uploaded 8 media and added a digital reference
    Grace’s Mews Grace’s Mews Grace’s Mews Grace’s Mews
    about 6 years ago via OpenBuildings.com