Gas Natural Headquarters
The buildable volume, the singular character of this new building, its relationship with the urban periphery makes the new office building of Gas Natural belong to the family of contemporary buildings which have started to appear on the skyline of the city.

However this doesn’t mean the new building lacks a clear desire to become compatible with it urban surroundings; the small scale of the district of la Barceloneta, the surrounding houses and the park.

It has the verticality of an office tower, while at the same time offers an entrance that shows the representative character of the building from a rapid view of the interior.

That is why we have made a proposal where the interest lies in the fragmentation of the buildable volume into a series of constructions that at the end form a unified volume responds to different scales and in clear relation to the nearby apartment buildings, forming a great doorway which allows the opening up of the district of La Barceloneta and a singular public space that brings the construction to the ground, until it forms an urban landscape of different dimensions.

The treatment of the facades follows a similar criteria. A series of large windows give interest from close up, while an indifferent volumetric treatment that protects the building from the sun and the noise shows a series of abstract volumes that confuse with the other buildings along the periphery.

Media

32 photos

Building Activity

  • hei673
    hei673 commented
    Nice!
    about 6 years ago via iPhone