Farewell Chapel

The farewell chapel is located in a village close to Ljubljana. The site is positioned next to an existing graveyard. The chapel cuts into the rising landscape and the building shape follows the natural contours of the land around the graveyard. The program comes together with the three embracing curved walls which divide the space. The external curve divides the chapel plateau from the surrounding hill and also reinstates the main supporting wall. Service spaces, such as storage, wardrobe,  restrooms and kitchenette are all placed along the back wall.

The internal curve encompasses the main farewell space.  It is partly glazed and opens towards the outside plateau for summer gatherings. The roof follows its own curvature, forming an external porch. The cross, a catholic symbol is featured as a laying feature positioned on the rooftop above the main farewell space, where it acts as a source of natural light during the day and artifical light during the evening. Materials used are polished concrete, larch wood, glass.

description by architects

Media

26 photos and 7 drawings

Building Activity

  • Ontotext
    Ontotext updated
    about 5 years ago via Annotator
  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated a digital reference
    about 5 years ago via Annotator
  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated a digital reference and updated 97 media
    about 5 years ago via OpenBuildings.com