I've bought this plot of land because it has a taste of nostalgia.. this house have a minimalist white and simplicity. it built on a small area but feels much bigger. to make it feels wide open space illusion i have used symmetry, and wide glass windows which mix in and out.. the idea was to let the eucalyptus trees to "enter" the house. when you have a television room, the living room is bankruptcy, and in the summer, we're anyway host outside. in the interior i used concrete which not harm the family and the inviting feeling.. the kids rooms were designed to their necessity which let them freedon on their own territory. between the two wings, at the entrance space of the house, i planed a sitting area with African touches, four black drums starring as a small tables and mix amazing with the thatch arm chair, oak tree, stainless steel, and the fabric lining from Zimbabwe. it is not a living room, this space rise to the second floor and the ceiling reveal a white wood beam which hand a beautiful antique element which used to hold calndels. white wall in the back of this sitting area hide the stairs, wood made and white coloured, free standing with black steel on their two sides. narrow window that rise all the way let the light enter throgh the stairs and light the sculptures that decorate the house made by my father. the house also include my architecture office that the entrance is from the back at the english garden decorated by pebbles and dry leaves.

Building Activity

  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com