Family House in Obama

This house is situated in the grounds of a clinic is raised above the car park on piloti, divided internally by courtyards between each room. Glass walls between the rooms and courtyards can be opened to connect all parts of the house. 

It was built for a family of a president of a clinic that is located at the opposite side of a road. The site is near the beach, and it has some climatic problems such as damaging from sea breeze. Because of the site condition, the client wanted their residence space closed to the outside environment. The building has piloti because of keeping some space for cars as it was used as a parking lot. Although skinny steel structure was considered for the piloti, it was designed as Reinforced concrete structure to create more friendly environment for old patients who are high rates for the clinic. The structure answers both conditions to have closed residential space and open parking area. The construction at the second floor is metal structure that can be a wide span because of the exterior walls as it was designed for truss beams. Kitchen space, bathrooms, study corners, storages and so on are placed at the boarder line of the building area. Other rooms used as main space of a residence, such as living space, bed room, kids rooms are located inner area to protect from cold air from outside. The design of the house is inside courtyards. The gardens are placed between the rooms and separate each room. The walls at the courtyards are glass-framed walls, and they create one continuous space of the house, especially when they are opened and connect all space. Because of the courtyards, elements of the rooms and gardens are mixed and interact each other to create space that is hard to define neither inside nor outside. The relationship of the two would create more possibilities of architecture that could be more open and closer to the outside environment.


39 photos

Building Activity

  • Ontotext
    Ontotext updated
    about 5 years ago via Annotator
  • updated a digital reference
    about 5 years ago via Annotator
  • pie
    pie updated a digital reference
    about 5 years ago via
  • pat1012
    pat1012 updated a digital reference
    about 5 years ago via
  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov updated
    about 5 years ago via