Family House at the Empordà

Private residence built around the ruins of a country house. The entire house and its exterior decoration are of dark grey earthenware. The complex as a whole is composed of various pavilions oriented around a central exterior space containing the swimming pool and the dining room, in a pavilion of its own.
The complex stands on a rectangular platform, clearly reminiscent of the stilobatos of a Greek temple or of Mies van del Rohe’s Barcelona Pavilion.
Client: Ricardo Bofill

Media

17 photos

Building Activity

  • vanessa colliga
    vanessa colliga updated 79 media, uploaded 17 media and updated
    do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_19.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_01.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_03.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_04.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_05.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_07.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_08.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_11.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_12.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_13.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_15.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_16.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_20.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_22.jpg do_bofill_taller_arquitectura_montras_house_spain_23.jpg 346 floor plan montras.jpg as axonometrica.jpg
    about 4 years ago via OpenBuildings.com