Facebook Headquarters

San Fransisco designers Studio O+A have completed the headquarters for social networking website Facebook in Palo Alto, California.

Located in a former laboratory constructed in the 1960′s, the building houses over 700 employees.

The designers re-used many of the former lab benches and equipment for the new offices.

The design uses colour-coding to differentiate between teams within the open-plan space.

Some walls are left unfinished so that employees can add writing and artwork to them.

The Facebook website itself was used to consult employees about the new design and to keep them up to date about it’s development.

Here’s some more information from Studio O+A:

Facebook Headquarters
Palo Alto, California

Employees of Facebook recently moved to a new headquarters that facilitates interaction and connection, reflecting the company’s mission as a social networking website provider.

Formerly a laboratory facility for high-tech manufacturer Agilent Technologies, the 150,000-square-foot structure at Palo Alto’s Stanford Research Park brings together more than 700 employees originally scattered throughout 10 locations in and around downtown Palo Alto.

The design of the space relied heavily on input from the users, appropriate for a flatly structured company that weights every employee’s opinion equally. O+A designers interviewed employees about what they wanted from their new headquarters.

Read more on dezeen

Media

17 photos

Building Activity

  • Antonina Ilieva
    Antonina Ilieva updated a digital reference and added a digital reference
    about 2 years ago via OpenBuildings.com
  • Katerina Vaseva
    Katerina Vaseva removed a digital reference, updated 84 media, updated, added a digital reference and removed 10 media
    about 2 years ago via OpenBuildings.com
  • Misako Lauritzen
    Misako Lauritzen commented
    Something is wrong with this post. It seems to me the body of the entry is about AOL, while the title says Facebook Headquarters. Would anyone please do something to correct the mistake? Thanks!
    about 2 years ago via OpenBuildings.com