Extension of Serlachius Museum Gösta

Edit profile
Extension of Serlachius Museum Gösta

The project preserves the historical value and prominence of the original building by smoothly integrating it to the new museum. The new museum is a linear sequence of buildings scaled to the original building. Its thread of volumes not only has a light footprint but also confers an interweaving rhythm to its linear promenade. The space divisions functionally conform to all aspects comprised in the program. Interior and exterior, empty space and exhibit space, nature and building are connected through a series of passages, ramps and crossovers. The interiors offer interesting views and spatial experiences by playing on heights and light. The ends of the museum stretching out into the water shores integrate the experience of nature to the exhibit space. The peninsula connects to the island by a bridge topped with a lookout. The island also provides a circular deck plan for land-art sculpture promenades and offers a sauna experience at its core.

Team: Jachen Schleich, Alin Wallach, Emiel Tijhuis, Daniel Carlson, Simon Willett, Kris Kornovich, Jorge Najera, Armando Bussey
Renders: Carlos Zimbrón
Usable floor area: 3.994 m2
Gross floor area: 6.151 m2
Net area: 5.436 m2

Media

5 photos

Building Activity

  • Dellekamp Architects
    Dellekamp Architects updated 35 media, updated, removed 2 media, uploaded 5 media, removed a digital reference and added 2 digital references
    fwve p1260851 edited hsdb render1 bwhr render02sin lpcb plansall2 render 3
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Zafar iqbal
    Zafar iqbal updated 8 media
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Zafar iqbal
    Zafar iqbal uploaded 2 media
    about 5 years ago via Mobile
  • Dellekamp Architects
    Dellekamp Architects updated 5 media
    about 5 years ago via Mobile