Drassanes Station

Drassanes is one of the few stations where the hallways and sidewalks are at the same height. We take advantage of this and seek continuity of space. This project features a single skin that allows us to solve the heterogeneity of the station prior the renovation. The prefabricated GRC (Glass Reinforced Concrete) panels enabled us to create a continuous system able to adapt to the different elements. Finishing details that are similar to the interior of a train's freight car equip passengers with everything they need and provide a clean and bright appearance. Were the passengers comets, their trails would weave together, paths crossing at the station. The lighting and the panels of the connecting tunnel reflect this idea of lives that intersect daily.

Description by architects

Media

18 photos

Building Activity

  • Antonina Ilieva
    Antonina Ilieva updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • George Murray
    George Murray commented
    Looks Like something out of star wars!
    about 5 years ago via Mobile
  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 93 media, updated, added a digital reference and removed a media
    about 5 years ago via OpenBuildings.com