Dovecote Studio

A large north light roof window provides even light for artists, while a small mezzanine platform with a writing desk incorporates a fully opening glazed corner window that gives long views over the marshes towards the sea. The single volume will be used by artists in residence, by musicians as rehearsal or performance space, by staff for meetings or as a temporary exhibition space.

Only the minimum necessary brickwork repairs were carried out to stabilise the existing ruin prior to the new structure being inserted. Decaying existing windows were left alone and vegetation growing over the dovecote was protected to allow it to continue a natural process of ageing and decay. The interior walls and ceiling of the space are lined with spruce plywood to create a timber 'box' within the Cor-ten shell.

Description by architects

Media

11 photos

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated, added 2 digital references, removed a media, updated 11 media and uploaded 12 media
    Dovecote Studio Dovecote Studio Dovecote Studio Dovecote Studio Dovecote Studio Dovecote Studio Dovecote Studio Dovecote Studio Dovecote Studio Dovecote Studio Dovecote Studio
    about 11 months ago via OpenBuildings.com