Discotheque – bar in a hotel in Majorca

Edit profile

This project consisted of the transformation of the existing basement in a discotheque – bar in a hotel. In a lengthways distribution of industrial and neutral character, certain oversized elements are incorporated in order to create a contrast between the polished concrete surfaces and flood the space with atmospheric light.
On one side, the double white wall which was bored into right along its length in order to lay all the air conditioning, lighting systems and loud speakers, and , as a result, becomes a huge decorative element radiating light and sound.
On the other side, there is a continuous backlit bar made from synthetic material, offering great resistance and strength.
The dynamic lighting, which changes according to the rhythm of the music, is achieved by the random placing of twelve lighting fixtures over the dance floor.
On the entry stairs, a potent green colour is used to mark the transition from the garden to the underground industrial space of the discotheque bar.
The space is not furnished. There are only a few light stools, in the shape of cubes, measuring 40 centimetres on each side and some low tables which allow total flexibility to the venue and permit variation of the whole space depending on the requirements of the evening’s entertainment.

Media

8 photos

Building Activity

  • Cristian Santandreu
    Cristian Santandreu updated 17 media, uploaded 7 media, updated, updated 6 files, uploaded 6 files and activity.buildings_person.update_many
    Discotheque – bar in a hotel in Mallorca Discotheque – bar in a hotel in Mallorca Discotheque – bar in a hotel in Mallorca Discotheque – bar in a hotel in Mallorca Discotheque – bar in a hotel in Mallorca Discotheque – bar in a hotel in Mallorca Discotheque – bar in a hotel in Mallorca
    about 4 years ago via OpenBuildings.com
  • Cristian Santandreu
    Cristian Santandreu uploaded a media file
    .jpg
    about 5 years ago via Mobile
  • sdsteven
    sdsteven activity.buildings_person.create
    about 5 years ago via OpenBuildings.com