Diagnostic Centre
The building in question is situated approximately 30 minutes outside the city of Thessaloniki, in an area called Peraea. It constitutes a proposal for the unification of two already existed commercial buildings into one medical diagnostic center. It is an addition of a new layer into the old body of the structure, consequently creating architectural as well as chronic bedding. Having in mind the existing building we created a vertical blind structure which is detached in two equal parts by a compact volume which is located at the middle of the building. This volume gives you the feeling that it is suspended. We kept the initial proportions of the accessory buildings and although at the façade it seems as we have a two floor building at the interior we have a double high ground floor level. At the façade it is created a pergola for aesthetic issues and functional at the same time to protect the path parallel with the building and above this pergola we have the vertical blind structure. With our architectural intervention we unify the two elements in one volume, which was one of the main aims of the project. Still though, someone could say that the frame of initial building is visible through the new structure. Despite the new form, the initial buildings are maintained and they are united with the vertical blind structure and the central new entrance. At some of our 3D images we show our attempt to create the interior spaces of the medical diagnostic center. Taking advantage of the double high of the accessory building we created a central entrance where the reception area is placed. Main idea for the interior design was the creation of volumes-boxes of different sizes which stick to the floor or are suspended in the space.


38 photos

Building Activity

  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com