Daaf Geluk School
Dutch studio KoningEllis Architects used a combination of grey slate, warm timber and shimmering aluminium for the walls of a new building at this school for children with learning disabilities in Haarlem, the Netherlands. Daaf Geluk secondary school had previously been located on two sites, but the construction of new housing had created the opportunity to bring the entire school together on one campus. KoningEllis Architects was tasked with renovating one of the old buildings - a brick structure from the 1940s - and adding an additional block of classrooms and sports facilities. To complement the red and brown tones of the existing brickwork, architects Suzanne Ellis and Ieke Koning designed a two-storey extension with a timber facade, then added a ribbon of grey slate around its middle. "The two buildings are in agreement with each other not only in form, but also in appearance, without being copies," said the architects. A glass tunnel leads from the renovated building to the new structure, which accommodates 12 classrooms, offices and a pair of sports halls. Rooms are arranged around a double-height atrium with a generous skylight. A wide staircase extends up through the centre and doubles up as seating, allowing the space to function as an informal auditorium. To create a "quiet, homely atmosphere", the architects used a simple colour palette of white, grey and lime green. They also added windows at the end of every corridor so that natural light floods through the building.

Description by http://www.dezeen.com/

Media

13 photos

Building Activity

  • Iliana Ivanova
    Iliana Ivanova updated 39 media, updated, updated a digital reference, added 2 digital references and uploaded 13 media
    Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School Daaf Geluk School
    about 3 years ago via OpenBuildings.com
  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov updated
    about 3 years ago via OpenBuildings.com