D House

This house in Matanzas is situated at the top of a cliff, 65mts. approximately above sea level.

A two storey house, for a couple and their son, is structured within a square volume of 9 by 9mts. Inside intersects another volume at a higher level, which is rotated 45 degrees in relation to the floor plan, allowing double heights and the arrangement of spaces in the first floor.

The program is ordered in a simple way, at the first floor a single space for the living room, dining room and kitchen and on the back a sleeping area and the stairs to the second floor. Then, to the side and facing north, the terrace partly enclosed, allowing the users to go outside during days of extreme wind.
Finally, in the diagonal volume or second floor, the room and the bathroom.

Three defined sectors as the result of the orientation to the panoramic views of the landscape: the isle, the beach and the forest in front of the ocean.

Media

15 photos and 5 drawings

Building Activity

  • Petya Sash
    Petya Sash updated 40 media, updated and added 2 digital references
    about 4 years ago via OpenBuildings.com