COPENHAGEN BUSINESS SCHOOL "THE WEDGE"

Edit profile

The project consists of both an urban plan for the Business School campus located on an abandoned rail yard and a new faculty building.

‘The Wedge’s’ name and geometry are derived from the angled geometry of the site. The building consists of a four storey prismatic volume resting on a sculpted earth base integrated into the surrounding landscape.

In contrast to the prismatic exterior, an irregular oval shaped atrium extends the full height of the interior, accessing all of the building’s functions and providing the spatial focus of the project.

Full storey screens of wood, matte glass, and copper characterize the facades. The screens rotate in response to sun, weather, and user, giving a constantly varying facade expression.

Building Activity

  • gamdrup
    gamdrup updated and uploaded a media file
    -large.jpg
    about 5 years ago via OpenBuildings.com