Consell Kindergarten
Consell Kindergarten is the extension of the School Complex “Bartomeu Ordines” in Consell, Mallorca (Spain). The new building is composed of: six classrooms (for children between 3 and 5 years old), one psychomotor classroom and a dining area including kitchen.

The design strategy intends to accommodate the whole building area in the ground floor and thus create a fluid relation between the interior and the play grounds. In addition to this, the need of creating the access to the building from the main avenue, and the need to establish a pedestrian connection with the existing building, led us considering a building to be crossed, to be traversed. The building will be a path.

We like to think on this’path’ as the starting point of the project. A colorful route in zig-zag that drives the children through the building while it organizes the different ‘classroom clusters’ and functional areas.

During the design we developed a typology of ‘classroom cluster’ that is composed by: 2 classrooms connected together that are opened with a glazed facade and a porch towards a private courtyard that serves as the outdoor extension of the classroom. The clusters are oriented east, what ensures good natural light quality for each of them, and avoids the visual relationship with the north facade of the existing school building.

Description byhttp://www.archdaily.com

Media

11 photos and 2 drawings

Building Activity

  • Iliana Ivanova
    Iliana Ivanova updated a digital reference, added 2 digital references, updated, updated 13 media and uploaded 13 media
    Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten Consell Kindergarten
    about 5 years ago via OpenBuildings.com