Connaught Residence

The changing needs of a growing family triggered the complete reconfiguration and extension of their existing 1950 concrete house. They wanted a contemporary extension that would harmonize with the modern spirit of the original house.

The extension fills the void created by the split level of the existing house and is capped on either side with generous glazing. The living areas of the ground floor are distributed around a central core that has become the new focal point of the house. The new master bedroom found on the the second floor is secluded from the children’s bedrooms and accessed by a glass catwalk spanning the entrance of the home.

Description by architects

Media

17 photos

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 22 media, uploaded 12 media, added a digital reference and updated
    Connaught Residence Connaught Residence Connaught Residence Connaught Residence Connaught Residence Connaught Residence Connaught Residence Connaught Residence Connaught Residence Connaught Residence Connaught Residence Connaught Residence
    about 4 years ago via OpenBuildings.com