Classroom Extension

Approached by a private school client, and inheriting a previous scheme, Studio Webb were appointed to undertake an appraisal period which enabled the design development of a second floor classroom extension in Battersea.

With a fast track programme and comprehensive consultant team a lightweight steel structure with external zinc cladding with was produced.

Within close context to a conservation area and neighbouring red brick / copper church, a sensitive design approach and appropriate choice of materials was critical.

A simple gable form extends above the existing brick Victorian school block below. An expanse of structural glazing to the corners brings an abundance of natural light to the teaching spaces, and provides a practical internal layout.

Vertical red zinc cladding was chosen to respond sympathetically to the adjacent church detail. The uniform surface of the material looks to offer a clean monolithic separation from the existing.

Description from architects

Media

17 photos and 5 drawings

Building Activity

  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov updated 66 media, updated, added 2 digital references and uploaded 22 media
    Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension Classroom Extension
    about 4 years ago via OpenBuildings.com