Church of the Light
Church of the light (sometimes called "Church with Light") is the Ibaraki Kasugaoka Church's main chapel. It was built in 1989, in the city of Ibaraki, Osaka Prefecture. This building is one of the most famous designs of Japanese architect Tadao Ando. In 1999, the main building was extended with the addition of a Sunday School. Construction and Structure The Church of the Light is a small structure on the corner of two streets at Ibaraki, a residential neighborhood. It is located 25km north-northeast of Osaka in the western foothills of the Yodo valley railway corridor. The church has an area of roughly 113 m² (1216 ft²): about the same size as a small house. The church was planned as an add-on to the wooden chapel and minister's house that already existed at the site. The Church of the Light consists of three 5.9m concrete cubes (5.9m wide x 17.7m long x 5.9m high) penetrated by a wall angled at 15°, dividing the cube into the chapel and the entrance area. One indirectly enters the church by slipping between the two volumes, one that contains the Sunday school and the other that contains the worship hall. The benches, along with the floor boards, are made of re-purposed scaffolding used in the construction. A cruciform is cut into the concrete behind the altar, and lit during the morning (as it is facing east). It took more than two years to complete. The delay in completing the work was due to problems in raising the necessary funds. Initially it was feared that it would cost more than the budget and Ando even considered building it without a roof, but the construction firm donated the roof and this became unnecessary.

Design Themes
Tadao Ando often uses Zen philosophies when conceptualizing his structures. One theme he expresses in this work is the dual nature of existence. The space of the chapel is defined by light, the strong contrast between light and solid. In the chapel light enters from behind the altar from a cross cut in the concrete wall that extends vertically from floor to ceiling and horizontally from wall to wall, aligning perfectly with the joints in the concrete. At this intersection of light and solid the occupant is meant to become aware of the deep division between the spiritual and the secular within himself or herself.
One feature of the interior is its profound emptiness. Many who enter the church say they find it disturbing. The distinct void space and absolute quiet amounts to a sense of serenity. For Ando the idea of 'emptiness' means something different. It is meant to transfer someone into the realm of the spiritual. The emptiness is meant to invade the occupant so there is room for the 'spiritual' to fill them.Church of the light (sometimes called "Church with Light") is the Ibaraki Kasugaoka Church's main chapel. It was built in 1989, in the city of Ibaraki, Osaka Prefecture. This building is one of the most famous designs of Japanese architect Tadao Ando.
In 1999, the main building was extended with the addition of a Sunday School.

The Church of the Light is a small structure on the corner of two streets at Ibaraki, a residential neighborhood. It is located 25km north-northeast of Osaka in the western foothills of the Yodo valley railway corridor. The church has an area of roughly 113 m² (1216 ft²): about the same size as a small house.

The church was planned as an add-on to the wooden chapel and minister's house that already existed at the site. The Church of the Light consists of three 5.9m concrete cubes (5.9m wide x 17.7m long x 5.9m high) penetrated by a wall angled at 15°, dividing the cube into the chapel and the entrance area. One indirectly enters the church by slipping between the two volumes, one that contains the Sunday school and the other that contains the worship hall. The benches, along with the floor boards, are made of re-purposed scaffolding used in the construction. A cruciform is cut into the concrete behind the altar, and lit during the morning (as it is facing east).

It took more than two years to complete. The delay in completing the work was due to problems in raising the necessary funds. Initially it was feared that it would cost more than the budget and Ando even considered building it without a roof, but the construction firm donated the roof and this became unnecessary.

Tadao Ando often uses Zen philosophies when conceptualizing his structures. One theme he expresses in this work is the dual nature of existence. The space of the chapel is defined by light, the strong contrast between light and solid. In the chapel light enters from behind the altar from a cross cut in the concrete wall that extends vertically from floor to ceiling and horizontally from wall to wall, aligning perfectly with the joints in the concrete. At this intersection of light and solid the occupant is meant to become aware of the deep division between the spiritual and the secular within himself or herself.

One feature of the interior is its profound emptiness. Many who enter the church say they find it disturbing. The distinct void space and absolute quiet amounts to a sense of serenity. For Ando the idea of 'emptiness' means something different. It is meant to transfer someone into the realm of the spiritual. The emptiness is meant to invade the occupant so there is room for the 'spiritual' to fill them.

Media

54 photos and 2 drawings

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 12 media, updated and removed 41 media
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • updated a digital reference
    about 5 years ago via Annotator
  • OpenBuildings
    OpenBuildings updated 2 media
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • pacilia
    pacilia commented
    I see light ^^
    about 6 years ago via iPhone
  • ali marr
    ali marr commented
    about 6 years ago via iPhone
  • ali marr
    ali marr commented
    about 6 years ago via iPhone
  • nik22
    nik22 commented
    about 6 years ago via iPhone
  • nik22
    nik22 commented
    about 6 years ago via iPhone
  • nik22
    nik22 commented
    about 6 years ago via iPhone
  • nik22
    nik22 commented
    Good)
    about 6 years ago via iPhone
  • ali marr
    ali marr commented
    about 6 years ago via iPhone
  • ali marr
    ali marr commented
    This is a clever and magnificent use of light and space.
    about 6 years ago via iPhone