Chongqing Mountain + City Sales Office

Edit profile
Chongqing Mountain + City Sales Office

Project Description from the Architect:

‘The ‘Mountain’ concept is being selected as the main theme of this clubhouse, the design inspired by the location of the project – Chongqing Nanshan District. The clubhouse is located in a valley surrounded by hills.

Inspired by the architecture of the clubhouse and the geographical background, the grand slanted feature wall and the marble floor pattern are in triangular form.

The LED lightings are hanged from the ceiling, similar to the rain in the natural environment and presenting the natural feeling.

The massive triangular features are directly visualizing the ‘mountain’ concept. The pattern of grey marbles on the floor is forming a triangular pattern. Together with the feature wall and the irregular shaped reception counters, the ‘mountain’ concept is being demonstrated. In addition, the stairs connecting the floors are designed as passing through the cave.

‘Grey’ being selected as the main theme colour, the receptions counters are in gold champagne colour and there are no additional decorations. Designers keep using minimum materials & colour to enhance the ‘natural’ feeling.’

 

 

Media

10 photos and 2 drawings

Building Activity

  • da rendd
    da rendd commented
    i cant work here for long time,so tired space
    about 5 years ago via Mobile
  • Antonina Ilieva
    Antonina Ilieva updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Rosen Zahariev
    Rosen Zahariev updated, added 3 digital references, updated 41 media and uploaded 12 media
    Chongqing Mountain + City Sales Office Chongqing Mountain + City Sales Office Chongqing Mountain + City Sales Office Chongqing Mountain + City Sales Office Chongqing Mountain + City Sales Office Chongqing Mountain + City Sales Office Chongqing Mountain + City Sales Office First floor plan Chongqing Mountain + City Sales Office Chongqing Mountain + City Sales Office Chongqing Mountain + City Sales Office basement floor plan
    about 5 years ago via OpenBuildings.com