Central Saint Giles
Located in Camden, the project is part of a complex urban patchwork of medieval streets, modern buildings and traditional urban blocks. This environment had a dramatic impact on the design of the project. The scheme is composed of complex volumes, which are characteristically chiselled, fragmented and reduced in scale to match the surrounding buildings. Each facet is unique, differing in height, orientation, colour, and relationship to natural light. Glass, steel and ceramic are the primary elements of the skin. In each facet the ceramic is used in different shades and colours that respond to the surrounding buildings, thus helping to integrate the scheme in the immediate urban environment. At the core of the scheme there is a large courtyard, where public activity is concentrated. With its cafés and restaurants, this piazza will generate social life, thus enhancing the urban identity of the site. A six-meter full height glass façade provides a maximum of transparency; five passages through this courtyard allow a permeable scheme and invite passers-by to this piazza shaded by a 20m high tree.

Media

11 photos

Building Activity

  • Thaissa Leal
    Thaissa Leal updated
    about 4 years ago via Mobile
  • danpv15
    danpv15 updated 20 media
    about 4 years ago via OpenBuildings.com
  • danpv15
    danpv15 uploaded 4 media
    .jpg .jpg .jpg .jpg
    about 4 years ago via Mobile
  • Francesco Mancusi
    Francesco Mancusi commented
    Nice one
    about 5 years ago via Mobile