Casa Club Bosque Altozano
The house occupies a natural ledge on a hillside looking towards the panoramic valley of Montaña Monarca, in Morelia, Mexico. The building has been conceived as a homogenous stone mass, hollowing out a huge opening that slopes from ceiling to floor, framing the hillside panorama. A sloped celosia grid meant to evoke renaissance perspective drawings was placed in the middle of the core in order to distort and emphasize the view. The amber light filtering through the artisanal stained glass placed on the celosia window blends with the colored space, generating a chromatic continuity that during the course of the day moves imperceptibly through an endless scale of oranges, red and yellows. Light also enters through two wooden skylights located in the middle of the room, helping to balance the colored light that comes from the window. A few rich, tactile materials were used in combination with the light to create a strong ambiance. Apart from the timber on the roof, the house consists of a steel frame covered by local stone, all recovered from the infrastructure works. The program inside the house consists of a dining space, an open terrace, and a lounge area, dressing room and kitchen.


Media

14 photos and 3 drawings