Bow Bells House
Bow Bells House is located in a Conservation Area and takes its name from Wren’s famous church, St Mary le Bow to which it is adjacent. It is an eight-storey, mixed-use building with 19,500sq m of office and retail space. Completed in December 2007 for the Mitsubishi Corporation the scheme is notable for both its location and its innovative triple-glaze climate wall that fuses with the Portland-stone clad exterior. The ‘wall’ takes the form of a series of ‘cassettes’ that sit proud of the building on its north, south and west elevations. The ‘cassettes’ are formed of a single layer of external glazing, an internal automatic blind system – controlled by the building’s BMS – and an internal double-glazed hinged door system. The building has achieved a Very Good BREEAM-rating.

Media

5 photos