Bloomberg

Our role: concept design / detailed design / technical drawing packages / management of fabrication stages

We were commissioned by Bloomberg to create an installation at their Finsbury Square headquarters, as part of their ongoing arts program. We were given a space over three consecutive floors and the brief was open, with the only stipulation that the design must be useful and accessible to staff. In response, we proposed a tree, broken down into three parts, that appears to rise through the floors, forming meeting and social opportunities at each level.

The trunk acts as a private nook or enclosure, the branches form a thicket with integral benches, and the canopy is made up of more informal soft-foam parts for lounging. The idea was born out of a desire to temper Bloomberg's massively technological and frenetic environment of TV screens, monitors and audio broadcasts.

Apart from conveying the right message visually, the tree has a functional purpose too, slowing activity down, section-by-section, and providing a series of spaces and furniture elements for people to meet around, escape into, or just chill out on.

Description from architects.

Media

25 photos and 3 drawings

Building Activity

  • Nur Baizura Yusof
    Nur Baizura Yusof commented
    Omg this is amazing!
    about 5 years ago via Mobile
  • Kiril Pavlov
    Kiril Pavlov added 2 digital references, updated 28 media, uploaded 28 media and updated
    Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg Bloomberg
    about 5 years ago via OpenBuildings.com