Black Wood House

The client wanted to move the living spaces to a more open and transparent spaces, in order to free some spaces in the old house. A unique volume is set up, arranging kitchen, living and dining room. From the interior, wide views are offered on the garden and on landscape. The extension is connected to the existing house as a structurally light volume, as not to overload the foundations. The project is minimal: the volume is integrated in the surrounding, partially recessed in the topography of the ground as to stands lower than the street level. The dark timber cladding plays with light and shadows so that the extension disappears in the shade of the forest around.

description by the architects

Media

15 photos and 6 drawings

Building Activity

  • Petya Sash
    Petya Sash updated 63 media, updated and added 2 digital references
    about 4 years ago via OpenBuildings.com