Binh Duong School

The building is located in 5300 square meters of abundant land, consisting of a maximum height of five levels, with the intention of being surrounded by the height of the surrounding forest. Pre-cast concrete louvers and pattern walls are used for the envelop of the building. These shading devices generate semi-outside space, and the open circumstances avoid direct sunlight as well as acting like a natural ventilation system for the corridor space. All the classrooms are connected by this semi-open space, where teachers and students converse and appreciate nature.

Description by World Architecture Festival

Media

8 photos and 3 drawings

Building Activity

  • 婕宜 任
    婕宜 任 updated
    about 2 years ago via OpenBuildings.com
  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova activity.buildings_person.update, activity.buildings_person.create, added 2 digital references, updated 11 media, uploaded 11 media and updated
    Binh Duong School Binh Duong School Binh Duong School Binh Duong School Binh Duong School Binh Duong School Binh Duong School Binh Duong School Binh Duong School Binh Duong School Binh Duong School
    about 5 years ago via OpenBuildings.com