Barcombe Village Hall

Barcombe Village Hall is designed as a modern villa sitting in a rural landscape. The faceted form is designed to interweave the several multi-use spaces within the building which are all connected by a masonary core. It is a modern village hall designed to offer maximum flexibility for the varied events which take place within the building. Much of the design was influenced by the intermittent use of the building, therefore it needed rapid response for climate control and low maintenance. The building operates as a core wall holding all services and stack ventilation. A timber and glass facade addresses the village focusing on reducing noise and light pollution for neighbours. Towards the rear of the site the building opens up to the valley with a large multi-function room, which reflects the slope of the meadow in which it sits by use of a green roof.

Media

5 photos

Building Activity

  • stewartsatellite
    stewartsatellite updated 34 media, updated and uploaded 5 media
    hflv 0808 4 h op njhh 0808 2 h op ksam 0808 9 h op aewz 0808 3 h op kztc 0808 1 h op
    about 6 years ago via OpenBuildings.com