babyBox

Design intention The intention behind the design of the new kindergarten and infant day care station is to integrate, almost to embed, into the natural setting of the park a wooden “childish manufacture` made of three basic and evidently perceived geometric forms/boxes that will notionally project the associative characteristics of the environment. The result is the participation of the new building into the landscape without competing its projection with the rest setting. On the contrary, the new station aspires to constitute a compound piece of the park, of the narration and identity of space. The design focuses on the idea of embedding a wooden “artifact` hidden within trees trunks in a dynamics way: observer’s eye view is allowed to penetrate through the wooden skin of the building and to continuously convert both the image and the volume of the project into a new perceptual cue.

Media

12 photos

Building Activity

  • konionn
    konionn updated 61 media, updated and removed a media
    about 3 years ago via OpenBuildings.com
  • aaiko
    aaiko updated
    about 3 years ago via OpenBuildings.com
  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com