Antakya Hotel
The relics that were extracted from an excavation done in the center of Antakya close to St Pierre Cathedral which is an important pilgrimage point in the Christian world, were the reason that have inclined the employer who wanted to do a five star hotel in this area, to a museum-hotel idea. The opposition of the historical relics that are supposed to be preserved and the program of the hotel which excludes public use, is the primary factor that triggered the design. The place and context which plays an important role in most projects are derived from not the surrounding few storey high, featureless and scarce formation but rather the archeological findings and the physical and social facts of Antakya in the site. The hotel that became a model independent from the place its situated in which has its own tectonic codes, directly confronts the conditions of the place and context and comes out reversing its usual form.The hotel building that will be placed in this area which is characterized by the relics, is spread over the excavation site rather than being introverted, by seperating the programs and making them independent singular units and it positions itself under the protective covering that covers the relics. The places of the relics in the excavation site was the main determinant that designated where the building would touch the ground. The main support of the building, the composite columns are positioned in the void produced by the stream bed and the points designated in the perimeter of the site, trying not to damage the relics as much as possible. The main canopy that is carried by the columns is both a top overlay that imitates the archeological area and a platform that consists of a ballroom, meeting room, open air pool and social facilities, that is enriched by landscaping. This platform that sees over the city and the St Pierre hill, continues the open air terrace use of the people of Antakya. The slots opened up in the transparent surface of the platform, provide sunlight to the underneath of the canopy. The main body of the hotel is composed of the piling of the prefabricated bedroom units that have become singular compartments. The bedrooms that are placed on the interval space platform made out of steel beams are connected to the circulation with horizontal connection roads and bridges. This semi-open space that is beneath the canopy presents a world that is not abstracted from the outside climactic conditions and that is connected to the relics visually. Semi-closed terraces and gardens make this experience more alluring. Lobby, restaurant and lounge units are positioned in the elevation of the relics near the open to public use areas. The hotel building, with these qualities become unique without having to give up its spacial standards. The open air tracks composed of bridges and ramps that circulate in the excavation site, open the area for visit as an archeological park and enable the visitors to see the relics closely. The InfoBox at the beginning of the track, gives information to the visitor about historical findings in the excavation site. The prefabricated production of the elements of the building, facilitates the production in the site. This building becomes a building that is set up at its place rather than a constructed building and with this quality it reminds the temporary housing facilities that the excavation team used in the archeological site.

Media

13 photos

Building Activity

  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov updated
    about 3 years ago via OpenBuildings.com
  • Yasemin Arıcı
    Yasemin Arıcı commented
    veryy good!!
    about 3 years ago via OpenBuildings.com
  • bulat bulka
    bulat bulka commented
    it's a beautiful!!!
    about 3 years ago via Mobile
  • OpenBuildings
    OpenBuildings updated
    about 3 years ago via OpenBuildings.com
  • added 3 digital references and updated
    about 3 years ago via OpenBuildings.com