100 VE / Unilever London Headquarters

Edit profile
100 VE / Unilever London Headquarters
The scope of KPF’s work for Unilever Headquarters included re-developing this 1930’s structure and a portion of its 1970’s extension to the North. The challenge was to recapture the strength and clarity of the original building configuration by allowing shared visible circulation; more flexible interconnected space; and a more stimulating environment for staff and visitors. Office/public spaces, lifts, fire escape, disabled access, circulation, plant specification were the main elements that were outdated. Unilever regarded the project as a “renewal for the next generation

Media

40 photos

Building Activity

  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 2 years ago via OpenBuildings.com
  • added 5 digital references and uploaded 40 media
    Site Plan Victoria Embankment Elevation Level 7 - Floor Plan Section Old: Typical Office Corridor New: Typical office corridor offering interaction Old:Alternative entrance/main entrance was disused New:Reinstated, refurbished original main entrance New:Central Atrium reconfigured from old lightwell New:Restored original facade- Victoria Embankment New: Open staff restaurant with London vistas Old: Outdated lightwell New: Reception in welcoming atrium space Break-out spaces, top hung from the atrium columns Detail: View up through the observation lift-shaft New: Planted roof garden with views across London Perspective Section New Atrium: A strong sense of interconnection View of staff breakout spaces from central floors View from ground showing 'space trumpet' artwork Site Plan Victoria Embankment Elevation Level 7 - Floor Plan Section Old: Typical Office Corridor New: Typical office corridor offering interaction Old:Alternative entrance/main entrance was disused New:Reinstated, refurbished original main entrance New:Central Atrium reconfigured from old lightwell New:Restored original facade- Victoria Embankment New: Open staff restaurant with London vistas Old: Outdated lightwell New: Reception in welcoming atrium space Break-out spaces, top hung from the atrium columns Detail: View up through the observation lift-shaft New: Planted roof garden with views across London Perspective Section New Atrium: A strong sense of interconnection View of staff breakout spaces from central floors View from ground showing 'space trumpet' artwork
    about 3 years ago via OpenBuildings.com